Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Gorjenii s-au bucurat de sarmale și piftii la Peștișani

Duminică, 16 octombrie, a fost un extraordinar prilej de încântare și delectare culinară pentru gurmanzi. Gorjenii au luat parte la Festivalul sarmalelor și piftiilor care s-a desfășurat la Peștișani. Joc, voie bună și mâncare românească tradițională. În această manieră s-a încheiat săptămâna trecută pentru cei care au participat la ediția de anul acesta a festivalului.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Asociația „Acasă la Brâncuși”, Consiliul Local Peștișani și Primăria Peștișani în curtea Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Peștișani. Bucătari pricepuți și-au expus creațiile ce au fost jurizate de specialiști în cadrul unui concurs culinar, cele mai gustoase sarmale și piftii fiind premiate de organizatori și sponsori. Publicul a avut, de asemenea, la dispoziție standuri unde s-a servit tradiționala combinație sarmale cu piftii, preparate tradiționale ce fac deliciul tuturor meselor gorjene.

Tradiția unui festival al răciturilor a fost întemeiată în Gorj de Radu Ciobanu, unul dintre cei mai cunoscuți profesioniști gorjeni ai industriei ospitalității, din păcate plecat prematur dintre noi. „Festivalul Răciturilor” a fost organizat de acesta, în calitate de președinte al ANTREC Gorj, timp de 9 ediții, majoritatea dintre ele la Tismana, ultima dintre ele, ce-a de-a zecea, desfășurându-se la Peștișani în 2019, chiar în memoria sa. Începând cu anul acesta, Primăria comunei Peștișani a completat răciturile cu sarmale, această combinație culinară fiind specifică doar zonei Gorjului, festivalul urmând a se desfășura anual, ca o atracție turistică a zonei și a județului.

Articole similare

Back to top button