Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Mai sunt câteva zile până la dschiderea Strad’Art 2022

Autoritățile locale din municipiul Târgu Jiu au anunțat cu mare entuziasm evenimentul care va avea loc în perioada 29 august – 4 septembrie. Este vorba despre cea de-a 4-a ediție Strad’Art-Inspirație.

“Inspirație” este tema ediției de anul acesta a festivalului, temă ce cuprinde și ideea de valori prin faptul că valorile ne inspiră, ne ajută să evoluăm și să cream. Creativitatea stă la baza oricărui proces artistic, însă inspirația face creativitatea să funcționeze, să-i dea identitate.  Principala zona de intervenție artistică pentru Strad’Art 2022 – Inspirație se desfășoară în centrul municipiului Târgu Jiu, în extensie cu cartierul Grivița și Strada 11 Iunie 1848.

In perioada festivalului se vor realiza cinci picturi murale pe calcanele unor clădiri din centrul municipiului. De asemenea, pe toată durata festivalului va fi amplasat în Piața Prefecturii, un autobuz de transport public, care va fi pictat de unul dintre artiștii participanți.

Spre sfârșitul săptămânii, în cadrul festivalului, se vor desfășura diferite expoziții, concerte și proiecții de film. în spații precum Muzeul National “Constantin Brâncuși și Casa Memorială “losif Keber”.

Ediția de anul acesta a Strad’Art, își continuă demersul de redescoperire a spațiului public, creând noi repere urbane și o identitate vizuală distinctă, prin intermediul intervențiilor artistice realizate de artiștii prezenți. Astfel, Târgu Jiu se numără printre orașele din România cu cele mai multe picturi murale, oferind o alternativă culturală modernă, atât comunității locale cât și turiștilor care vizitează orașul.

Articole similare

Back to top button