Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

PSD, conduce în preferințele românilor!

A început un nou an, apar și primele sondaje.

CURS, a realizat un sondaj la începutul anului 2022, mai exact în perioada 22 – 29 ianuarie 2022, pe un eșantion de 1003 respondenți prin Metoda CATI. Marja de eroare este de 3,1 %, la un nivel de încredere de 95 %.

Astfel, la întrebarea:

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare, dumneavoastră cu ce partid ați vota, 35 % din respondenți și-au exprimat ca primă opțiune PSD, pe locul doi la o diferență semnificativă PNL – 17 % urmat de AUR – 16 %. Pe locul IV s-a clasat USR cu 10 % și evident UDMR cu un procent de 5 %.

Sub pragul de 5%, s-a situat PMP și PPU-sl, ambele cu 4 % în timp ce partidul lui Ludovic Orban a primit doar 3 % din preferințele românilor.

Cu 2 % au fost votați cei de la PRO România și Alianța Pentru Patrie.

O altă întrebare interesantă adresată românilor a fost legată de încredere.

Astfel la întrebarea câtă încredere aveți în următoarele instituții, 72 % dintre români au bifat armata. Imediat după armată au urmat biserica și pompierii cu 63 respectiv 62 %. Preșședinția a primit și ea doar 30 %, în timp ce partidele politice și parlamentarii au primit 12 respectiv 11 %. Nici presa, despre care se spune că ar fi a IV-a putere a primit un procent de 29 %.

Articole similare

Back to top button