Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SliderSocialUltima ora

După furtună, încep controalele!

După furtuna care a măturat acoperișurile mai multor clădiri din municipiul Târgu Jiu autoritățile vor trece la controale drastice. Majoritatea construcțiilor de acest gen sunt făcute fără autorizație, așadar lucrările sunt executate mai mult de mântuială. În condițiile unor fenomene meteo extreme precum cele de aseară, pagubele sunt însemnate și pot exista chiar și victime omenești. În 2021 încă există clădiri acoperite cu azbociment, material interzis prin lege. Azbestul este cancerigen și foarte periculos pentru sănătate, iar din 2007 au fost interzise și în România toate activitățile de comercializare și utilizare a azbestului și a produselor care conțin azbest.

Cu toate acestea, se pare că municipiul a rămas în urmă cu aproape 15 ani. Asta s-a văzut tot aseară, când bucăți de azbociment au fost luate de rafale și aruncate în mașini. Edilul municipiului spune că „efectul” asupra sănătății este minim, plăcile fiind probabil montate acum  două-trei decenii. Însă nu exclude pericolul creat în condițiile meteo extreme.

În acest sens, municipalitatea vrea să demareze o serie de controale la asociațiile de proprietari care au executat lucrări asupra blocurilor. Sunt vizate mai ales acoperișurile care  sunt principalele provocatoare de daune materiale.

Dacă asociațiile vor fi obligate să plătească daunele, prorietarii spațiilor de locuit vor lua bani cu o mână și vor da cu alta. Fondurile cu care vor fi plătite despăgubirile vor proveni tot din buzunarul locatarilor, întocmai ca și costurile pentru refacerea acoperișului.

Articole similare

Back to top button