Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SliderSocialUltima ora

Drama unei văduve! Soacra, împotriva crucii ridicate de noră

Nici după moarte nu te poți odihni! Neînțelegerile dintr-o familie din Târgu Jiu au continuat și după ce un membru a fost înmormântat. Familia defunctului nu ar fi fost niciodată de acord cu soția acestuia și timp de 20 de ani a existat un continuu război între noră, cumnată și soacră. Certurile s-au mutat la cimitir, după moartea lui Mihai în urma unei boli incurabile.

Nicolița, soția defunctului, a dus o viață frumoasă alături de Mihai. Nu aveau prea multe, dar iubirea lor a dăinuit vreme de două decenii. Femeia locuiește în Rovinari, acolo unde a reușit alături de soțul ei să cumpere o garsonieră. Nu aveau loc în cimitirul de acolo, însă exista un mormânt concesionat la cimitirul din Târgu Jiu. Totuși, concesiunea este pe numele soacrei, iar de aici a pornit întreg conflictul.

După ce și-au dat acordul ca Mihai să fie înmormântat la Târgu Jiu, familia lui nu a mai vrut să audă de soție. Femeia a venit zilnic la Târgu Jiu să-i aprindă o lumânare celui căruia i-a jurat credință și din puținul ei, a reușit să-i ridice o cruce. Sărmana văduvă se urcă în tren dimineața și se întoarce la Rovinari în jurul prânzului, neputând să accepte moartea fulgerătoare a lui Mihai.

Dorința ei a fost ca înainte să îi facă pomana de un an, să îi ridice o cruce. A reușit, însă la câteva zile după montarea acesteia, femeia nu a mai găsit-o la mormânt. Familia a fost cea care ar fi luat-o de acolo, pentru că ar fi fost și numele ei pe monumentul funerar.  Nicolița spune că nu are pretenția să fie înmormântată acolo, cu toate că și ea este grav bolnavă, însă fiind soția lui, a vrut să fie și numele ei scris pe monumentul de la căpătâiul lui Mihai.

Când a văzut că crucea de pe mormânt dispăruse, femeia a sunat la poliție.

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu efectuează verificări într-o sesizare primită de la o femeie din municipiul Târgu Jiu, cu privire la faptul că de la mormântul soțului său, soacra sa a solicitat reprezentanților cimitirului ridicarea  crucii de la mormânt, întrucât aceasta nu și-ar fi dat acordul pentru a fi amplasată. – ne-a transmis IPJ Gorj.

Văduva spune că nu a știut că este ilegal să ridice monumentul la mormântul soțului său, atât timp cât familia acestuia și-a dat acordul pentru înhumare.

Am încercat în repetate rânduri să o contactăm pe soacră pentru un punct de vedere, însă nu a dorit să ne ofere mai multe detalii.

Acum femeia își dorește ca crucea să fie reașezată la căpătâiul defunctului. În locul monumentului este acum un suport de lumânări din tablă ruginită. Inclusiv crucea de lemn este ascunsă după cea a părinților lui Mihai, ca martor al faptului că acolo se odihnește … în pace.

Articole similare

Back to top button