Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SliderSocialUltima ora

De ce nu se pot organiza zilele localității

 

Zilele Comunei” erau așteptate cu mare bucurie în zeci de localități din Gorj. Din păcate, primarii au primit aviz negativ de la Direcția de Sănătate Publică, iar pe unii i-a nemulțumit, neînțelegând motivul. Totuși, conducerea DSP Gorj precizează faptul că la un astfel de eveniment persoanele trebuie să dovedească imunitatea la virusul Sars-Cov-2, lucru greu de garantat în cadrul acestor evenimente.

Hotărârea de Guvern privind prelungirea Stării de Alertă prevede că organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori, asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și cu purtarea măștii de protecție. Mai mult,  participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Așadar, la un bâlci organizat într-o comună, este greu de imaginat că vor participa doar 1000 de oameni și aceia să fie vaccinați ori să prezinte un test Covid negativ, în condițiile în care vaccinarea în mediul rural bate pasul pe loc. Conducerea DSP spune că permite organizarea unor evenimente, însă nu toate solicitările îndeplinesc condițiile necesare. În completare, Narcis Stoian spune că fiecare Primărie are un jurist care poate consulta actele normative și poate vedea dacă se încadrează sau nu.

Mii de evenimente culturale din România au fost anulate din pricina pandemiei de coronavirus. Cu toate că au fost ridicate anumite restricții, totuși, minimele măsuri de prevenție au fost păstrate, iar siguranța populației trebuie să primeze în fața distracției, care poate avea loc și anul următor.

Articole similare

Back to top button