CulturaSliderSocialUltima ora

Rroma style la Târgu Jiu

Cântecele rromani și dansurile tradiționale au răsunat aseară în centrul municipiului Târgu Jiu. Sute de oameni s-au strâns în zona de promenadă pentru a asista la spectacolul susținut de elevii de etnie rromă, în care a fost prezentată în special cultura acestora și viața plină de culoare.

La spectacol a participat și Inspectorul Școlar General, Dana Constantinescu, cea care a ținut să precizeze că ISJ sărbătorește viața, mai ales după pandemie.

Unul dintre mesajele transmise a fost ca elevii să meargă la școală, iar părinții lor să îi susțină pe deplin. Din păcate, o bună parte dintre cei care aleg să abandoneze școala sunt de etnie rromă. Însă prin spectacolul de aseară aceștia au primit speranță și mai ales suținere.

Ziua internațională a Rromilor care ar fi trebuit sărbătorită pe 8 aprilie, a fost marcată astfel cu întârziere, dar  pentru prima dată la Târgu Jiu, iar autoritățile speră să devină o tradiție, mai ales în contextul în care evnimentul s-a bucurat de un real succes.

La spectacol au spus „prezent” atât copii de la Liceul de Arte Constantin Brăiloiu, cât și de la Școala Gimnazială Voevod Litovoi, Ecaterina Teodoroiu, dar și din Scoarța. ISJ speră ca prin astfel de evenimente elevii de etnie rromă să fie puși în valoare, iar discriminarea să nu-și mai aibă locul în societatea secolului XXI.

Back to top button