SliderSocialUltima ora

  S-a mai îmbolnăvit un gorjean

România a înregistrat azi doar 196 de noi cazuri covid din cele peste 20.000 de probe prelevate.  Așadar, rata de pozitivare a scăzut sub 1%

Și numărul deceselor la nivel național a scăzut simțitor. Deși au fost raportate 84 de decese, 68 dintre acestea sunt anterioare și au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății. Astfel că în ultimele 24 de ore doar 16 români au murit în urma infectării cu noul coronavirus.

Numărul românilor aflați în stare gravă la terapie intensivă scade și el de la o zi la alta,  365 de pacienți fiind internați în acest moment.

La nivelul județului Gorj a mai fost înregistrat un caz de îmbolnăvire după ce zile la rând niciun gorjean nu a mai fost depistat pozitiv. Au fost efectuate peste 300 de teste la nivelul județului și din fericire nici decese nu au mai fost raportate.

La Terapie Intensivă un singur pacient se mai află internat la spitalul din Târgu Cărbunești și 1 la Secția de Boli Infecțioase de la Târgu Jiu. De la începutul pandemiei, 9.201 persoane au fost confirmate pozitiv pe raza județului Gorj și 450 au decedat. În carantină doar 8 persoane mai figurează în evidențele Direcției de Sănătate Publică.

În ceea ce privește coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, media națională a coborât la 0,27. Județul Gorj înregistrează 0,08 la mie, fiind cea mai mică incidență cumulată.

Niciun județ nu mai este în scenariul roșu, însă cea mai mare rată de infectare este înregistrată în Alba, cu 0,48 cazuri la 1000 de locuitori.

Articole similare

Back to top button