Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocial

”Vor reinstaurarea PDL-ului!”

Florin Cîţu candidează la alegerile interne din Partidul Naţional Liberal, pentru funcţia de preşedinte. Premierul Florin Cîţu a anunţat candidatura la şefia PNL, in urma cu cateva zile, fiind înconjurat de mai mulţi lideri din partid, între care Emil Boc, Raluca Turcan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode,  Virgil Popescu şi alţii.

Dan Ilie Morega, președintele Institutului de Analiză și Investigație Publică și Politică Gorj, critică dur această hotărâre luată de Florin Cîțu și spune că nu trebuie să fie el președintele PNL.

Acesta chiar consideră că schimbările care au avut loc în ultimul timp în Partidul Național Liberal, nu denotă altceva decât că se vrea reinstaurarea Partidului Democrat Liberal.

Morega mai spune că, în prezent, cei care fac parte din PNL sunt în proporție de 70% foști PDL-iști.

Fostul deputat spune că înainte ca Florin Cîțu să ajungă la cârma Guvernului, a avut mai multe discuții cu Ludovic Orban și l-a sfătuit să nu-l pună pe acesta premier pentru că această funcție nu i se potrivește.

Cîțu nu trebuie să fie nici președintele PNL-ului, mai adaugă Morega.

Partidul Democrat s-a înființat în mai 1993, fiind succesorul Frontului Salvării Naționale. În 2007, își schimbă denumirea în Partidul Democrat- Liberal, după ce a fuzionat cu Partidul Liberal- Democrat, formațiune desprinsă din PNL, condusă de Theodor Stolojan și Valeriu Stoica. În cei 21 de ani, democrat- liberalii au dat numeroși miniștri, primari și președinți de consilii județene, fiind supranumit la un moment dat, chiar și „partidul primarilor”, un premier – Emil Boc și un președinte pentru două mandate – Traian Băsescu.

Articole similare

Back to top button