Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Gata cu vacanța!

Grădinițele și școlile își redeschid porțile începând cu data de 5 mai, pentru toți copiii, după vacanța de Paște. Astfel, mâine încep cursurile preșcolarii, dar și elevii care nu susțin examenele naționale. Elevii din ani terminali revin la școală în 10 mai.

Conform ordinului comun al celor două ministere – Educației și Sănătății – acolo unde rata de infectare este mai mică de 1 la mie, participă la cursuri cu prezență fizică toți elevii. În localitățile cu o rată mai mare de 1 la mie, dar în care nu este instituită carantina, participă fizic la cursuri preșcolarii, elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale. De asemenea, ordinul pemite participarea la cursuri și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă.

În scenariul în care toți copiii merg la școală sunt 1.800 de localități, iar alte 1.400 au rata de infectare peste 1 la mie.

În județul nostru, conform scenariilor aprobate joi de Inspectoratul Școlar Județean Gorj, majoritatea unităților de învățământ vor funcționa conform scenariului verde. În doar 9 localități școlile se vor redeschide conform scenariului galben.

Ordinul de ministru mai prevede că este permisă organizarea orelor remediale, cu prezența fizică, în unitățile de învățământ, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină, sub condiția asigurării stricte a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul Sars COV-2, respectiv, distanțare corectă, aerisirea frecventă a spațiilor, respectarea normelor de igienă și purtarea obligatorie a măștii de protecție.

În plus, în ciuda multiplelor discuții pe acest subiect, în școli nu vor ajunge anul acesta teste non-invazive cu salivă.Pentru testarea elevilor rămân la dispoziția școlilor doar testele antigen rapide cu recoltare din nas sau gât, pentru care părinții trebuie să își dea acordul, despre care ministrul Educației afirma că s-au folosit în număr foarte mic.

Articole similare

Back to top button