ActualitateSliderUltima ora

A început imunizarea cu Johnson

De astăzi s-a dat startul vaccinării populației în cabinetele medicilor de familie. În această campanie de vaccinare, conform secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, participă 3.035 de medici de familie din toată țara.

Persoanele care aleg să se imunizeze în cabinetele medicilor de familie, vor fi vaccinate cu serul Johnson & Johnson.

Baciu a ținut să mulțumească public tuturor medicilor care au acceptat să facă parte din echipa implicată în campania de vaccinare.

Începând de mâine vom avea încă 3.035 fluxuri noi de vaccinare! Medicii de familie se alătură campaniei anti-covid și încep imunizarea în propriile cabinete cu vaccinul Johnson&Johnson (Janssen).

Le mulțumesc tuturor celor care au acceptat să facă parte din echipa care se luptă în fiecare zi cu pandemia de coronavirus. Serul va ajunge în toate zonele țării, inclusiv în mediul rural. Fiecare doză de vaccin administrată ne va duce mai aproape de ceea ce așteptăm de mai bine de un an – reîntoarcerea la viața obișnuită. Sper ca în curând să vină alături de noi tot mai mulți medici de familie, iar numărul cabinetelor să fie mărit.

Vaccinul Johnson&Johnson se administrează într-o singură doză și poate fi făcut tuturor persoanelor cu vârsta peste 18 ani.

Oficialul a precizat și câți medici de familie vor administra vaccinul în cabinetele lor, în fiecare județ. Pe primul loc se situează municipiul București cu un număr de 225 de medici înscriși, urmat de Iași cu 191, iar la polul opus în Caraș Severin doar 9 medici și-au exprimat dorința de a se implica în campania de vaccinare.În județul Gorj, conform informațiilor, un număr de 59 de medici de familie s-au înscris în această campanie.

Back to top button