Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Mânăstirea Lainici vizitată în Săptămâna Mare

Mănăstirea Lainici este o mănăstire ortodoxă de călugări, situată în defileul Jiului, la 32 de kilometri de Târgu-Jiu și la 25 de kilometri de Petroșani. Fiind amplasată într-o zonă de tranzit, la limita dintre județele Gorj și Hunedoara, sute de turiști trec zilnic pragul lăcașului de cult pentru a aprinde o lumânare și pentru a se ruga atât pentru sănătatea lor și a celor dragi cât și pentru pomenirea celor care nu mai sunt printre noi.

În Săptămâna Mare numărul credincioșilor care merg la Lainici crește. Aceștia vin din toate colțurile țării și spun că ori de câte ori au drum prin defileu, nu ezită să poposească aici timp de câteva minute. Vremurile grele prin care trecem îi determină pe oameni să își întărească credința că pandemia va trece și totul va reveni la normal.

Unii au venit tocmai de la Craiova împreună cu cei mici pentru a-i împărtăși, după cum este și credința și datina românească.

Pragul lăcașului de cult a fost trecut și de turiști din Deva care în drumul spre casă au intrat să aprindă o lumânare cu gândul la sănătate și speranța că normalitatea va deveni o realitate.

Mănăstirea are hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Biserica veche a lăcașului sfânt a fost  construită la începutul secolului al XIX-lea. Un lucru deosebit la această mânăstire îl constituie faptul că în biserica nou construită se afla icoana Maicii Domnului “Grabnic Ascultatoare”, unicat în țara noastră, adusă tocmai de la Muntele Athos. Este o icoana pictata pe lemn de santal și acoperită cu o mantie grea de argint aurit. Loc de pelerinaj al românilor din toata țara, Mânăstirea Lainici este supranumită “mireasa din defileul Jiului” datorita fațadei sale de un alb puternic.

Articole similare

Back to top button