ActualitateSliderUltima ora

Elev gorjean calificat internațional

Un elev din Gorj s-a calificat la etapa Internațională a Olimpiadei de Informatică.

Este vorba despre Ioan Giovani Popescu, elevul care a obținut premiul întâi și medalia de aur la faza națională a olimpiadei.

Barajele pentru calificarea la Olimpiada Internațională de Informatică s-au încheiat aseară. Ioan a parcurs 3 probe de câte 4 ore . Aceastea au constat în 3 probleme și s-au desfășurat în zilele de duminică, luni și miercuri.

Elevul nostru a început pe locul 10, după prima probă, a urcat pe locul 6 și în final a reușit să recupereze terminând pe locul 4 din 33 de elevi.

Cu toate că a fost o varietate largă de probleme care au fost foarte dificile față de anii precedenți, Ioan Giovani Popescu a adus din nou mândrie Gorjului. Acesta s-a calificat în faza internațională a Olimpiadei de Informatică.

De asemenea, Primarul Municipiului Târgu-Jiu, dar și Prefectul Județului Gorj au transmis prin intermediul rețelelor de socializare, felicitările lor pentru olmpic.

„Giovani Ioan Popescu va participa la Olimpiada Internațională de Informatică! Se așteaptă validarea rezultatelor , dar am aflat adineauri de calificarea elevului târgujian pe care îl felicit pentru rezultatul extraordinar! De asemenea îl felicit și pe domnul profesor Eugen Nodea, cel care l-a pregătit pe Giovani. (…)Felicitări, încă o dată, Giovani Ioan Popescu, felicitări, Eugen Nodea! Succes la Olimpiada Internațională! ” (Romanescu)

„Felicitări, Giovani! Felicitări domnul profesor Eugen Nodea, pentru că v-ați dedicat pregătirii unui elev de excepție!” (cornel Morega)

Olimpiada Internațională va avea loc în luna iunie și se va desfășura tot în sistem online.

 

Back to top button