Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Clasele terminale se întorc la școală

În conferința de presă de la Guvern ce a avut loc ieri, Ministrul Sănătății, Ioana Mihăila a vorbit despre situația testelor rapide antigen și cele de salivă. Oficialul a declarat că testarea cu teste rapide antigen clasice, prin exudatul naso-faringian rămân o opțiune pentru elevii care merg la școală și prezintă simptome, în ciuda numeroaselor plângeri venite din partea părinților care le consideră nocive pentru copii.

Mihăilă a menționat și că urmează să decidă, împreună cu Ministerul Educaţiei, oportunitatea testării din salivă.

Ministrul Sănătății a adăugat că INSP a făcut recomandări pentru reluarea cursurilor la clasele speciale şi la cele terminale legate de măsurile de prevenţie, mai exact purtarea măştii, aerisirea şi păstrarea distanţei fizice.

În ceea ce privește elevii din şcolile speciale şi cei din clasele terminale, autoritățile au decis ieri, ca după vacanța de Paște, vor merge la şcoală indiferent de scenariu.

Prin hotărârea de miercuri, se permite participarea zilnică, cu prezenţă fizică la cursuri, a elevilor cu cerinţe educaţionale speciale, indiferent de clasă, în toate unităţile de învăţământ care funcţionează în localităţi în care nu este instituită măsura carantinei zonale. Condiţia este respectarea strictă a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, se permite participarea zilnică cu prezenţa fizică la cursuri a întregului efectiv al claselor a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, în toate unităţile de învăţământ care funcţionează în localităţi în care nu este instituită măsura carantinei zonale. Şi în acest caz, condiţia este de respectare strictă a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Prin aceeaşi hotărâre, se permite organizarea orelor remediale, cu prezenţa fizică, în toate unităţile de învăţământ care funcţionează în localităţi în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiţia respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Articole similare

Back to top button