Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SliderSocialUltima ora

Sute de șoferi gorjeni sancționați de polițiști

Foarte mulți șoferi se nenorocesc sau mor pe șoselele din România din cauza vitezei, iar pentru a preveni aceste tragedii, polițiștii gorjeni au desfășurat sute de controale în trafic.

În urma verificărilor, în doar două zile, au fost aplicate 525 de sancțiuni contravenționale, din care 231 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru conducere sub influența alcoolului și 4 pentru depășire interzisă, în valoare totală de peste 86.000 de lei.

Totodată, polițiștii rutieri au dispus și reținerea a 99 de permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

Polițiștii au utilizat autospeciale radare și aparate etilotest, dar și drugtest pentru înregistrarea vitezei, respectiv depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Având în vedere dinamica accidentelor și gradul crescut de pericol social al acestor fapte, cât și necesitatea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și reducerii numărului și consecințelor accidentelor rutiere grave, polițiștii rutieri din tot județul au desfășurat acţiuni punctuale.

Verificările au avut loc în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive, precum și a celor care depășesc limita legală de viteză.

Potrivit unui raport transmis de Comisia Europeană România este, în continuare, statul european cu cele mai multe accidente soldate cu pierderi de vieți omenești și își păstrează prima poziție în acest clasament negativ încă din anul 2015.

România, cu 85 de morți la un milion de locuitori în 2020, este în scădere cu 31% față de perioada 2010-2020. Țara noastră este urmată de Letonia și Bulgaria, cu 74, respectiv 67 de decese la un milion de locuitori. La celălalt capăt al topului se află Liechtenstein cu un singur deces în trafic în anul 2020.

Articole similare

Back to top button