Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Depozitul din Bălești ar putea fi mutat

Poluarea din județul Gorj atinge cote alarmante. După Groapa de Gunoi de la Bârsești care are deja o colecție impresionantă de sancțiuni, din urmă vine și depozitul de materiale reciclabile de la Bălești ce a mai primit o amendă, dar fără niciun rezultat. Cetățenii comunei spun că au promisiuni că depozitul va fi mutat, însă decizia va fi luată abia peste câteva zile în ședința de Consiliu.

Până atunci, Garda de Mediu Gorj a efectuat un control la operatorul din Bălești și a mai aplicat o amendă de 20 000 de lei  pentru neconformitățile constatate. Nu este pentru prima dată când societatea are bani de plătit pentru poluare, însă, asemenea depozitului de la Bârsești, sancțiunile aplicate nu rezolvă problema sănătății cetățenilor.

Oamenii au formulat și o petiție pe care au semnat-o 1200 de cetățeni și care a fost înaintată Prefecturii Gorj. Instituția a sesizat atât Garda de Mediu, cât și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj, întrucât acolo ar fi și probleme ce țin de securitate.  Mai mult, unii localnici au avut și probleme de sănătate din cauza poluării din comuna Bălești.

De circa 4 ani cetățenii din Bălești se confruntă cu problema poluării. Înainte ca societatea să cumpere spațiul, în acel loc se afla un depozit de miere. Cetățenii spun că nu s-au cerut semnături pentru acord, iar societatea nu ar deține autorizație de funcționare.

Articole similare

Back to top button