ActualitateSliderUltima ora

Elevii siguri pe ei la simulare

Pentru a afla care este nivelul lor de pregătire la momentul actual, elevii de clasa a XII-a susțin în această perioadă simulările examenului de Bacalaureat 2021. Dacă ieri a avut loc proba la limba și literatura română, astăzi a fost programată proba obligatorie a profilului. Astfel, elevii din anii terminali care urmează cursurile unui liceu cu profil real au avut de rezolvat subiecte la matematică, în timp ce pentru profilul uman, elevii au primit subiecte la istorie.

Dat fiind faptul că ne aflăm în plină pandemie de coronavirus, simularea examenului de Bacalaureat 2021 se desfășoară respectând toate regulile de igienă, astfel încât sănătatea elevilor și a profesorilor să nu fie pusă în pericol. Astfel, în timpul probelor, elevii sunt așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, iar ceea ce diferă în acest an este că în sala de examen se află doar elevii dintr-o anumită clasă.

Întrebați cum li s-au părut subiectele, majoritatea elevilor au fost de părere că acestea au fost accesibile, în cazul în care s-au pregătit.

Liceeni au ieșit extremi de încrezători din sala de examen, fiind convinși că vor lua o notă mare.
În ceea ce privește gradul de dificultate al subiectelor, părerile elevilor au fost împărțite. Dacă unii consideră că subiectul al III-lea a fost cel mai greu, alții spun că s-au descurcat.

La nivelul județului Gorj, prezența la această probă a simulării de bacalaureat a fost de 74,32%, adică dintr-un număr total de 3.132 de elevi, 804 nu s-au prezentat.

Notele obținute la simularea examenului de Bacalaureat 2021 nu se pot contesta, acestea nu vor fi afișate sau făcute publice, ci vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, astfel încât elevii să aibă o imagine cât se poate de clară a nivelului de pregătire, la momentul actual.

Având în vedere că mai multe unități de învățământ din țară s-au închis din cauza pandemiei generată de infecția cu virusul SARS-CoV-2, autoritățile au hotărât ca simularea examenului de Bacalaureat 2021 nu va fi organizată în 5% din liceele din țară, mai exact 78 din 1.577, urmând ca probele să fie reprogramate, însă nu mai târziu de 15 mai 2021.

Back to top button