Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Elevii intră în febra examenelor

În această lună vor avea loc simulările la probele pentru examenele naționale, care vor fi susținute de elevii claselor a VIII-a și a XII-a.

Astfel, elevii clasei a VIII-a vor fi cei care vor susține în 29 martie simularea probei scrise la limba și literatura română de la Evaluarea Națională, în 30 martie la limba maternă și în 31 martie la matematică.

Simularea pentru Bacalaureat va fi o săptămână mai devreme, mai exact în 22 martie la limba română, în 25 martie la limba maternă și în 23 martie la istorie,geografie pentru profilul umanist și la matematică pentru profilul real, la cele trei probe participând elevii din clasa a XII-a. Simularea probei la alegere a profilului și specializării, susținută la una dintre materiile biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică și argumentare, sociologie, psihologie, va avea loc în 24 martie.

La nivelul județului Gorj, conform Inspectorului Școlar General Adjunct, Marius Stroie, comisiile de examen au fost deja stabilite, corectura lucrărilor fiind efectuată de profesorii de la clasa respectivă.

De asemenea notele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se doreșe consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Simulările pentru Evaluarea Națională, dar și pentru examenul maturității au ca și scop familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale sau liceale.

Articole similare

Back to top button