Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Noi amenzi aplicate de DSVSA Gorj

DSVSA Gorj a efectuat controale și verificări tematice și fizice în unități supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor din județul Gorj în domeniile alimentar și al sănătății şi bunăstării animalelor.

A fost verificat modul de asigurare a conformității cu cerințele prevăzute de legislaţia comunitară şi naţională în vigoare în cadrul a zeci de controale, unele dintre acesta fiind efectuate în echipaje mixte, în contextul pandemiei Covid-19.

În urma acestora, mai multe unități din localitățile Aninoasa, Bâlteni, Cătunele, Dăneșto, Fărcășești, Novaci și Târgu-Cărbunești, au fost amendate pentru neregulile găsite de inspectori. Valoarea totală a scancțiunilor se ridică la 49.300 de lei.

Două sancțiuni în valoare de 2.400, respectiv 1.500 de lei au fost aplicate de către inspectorii DSVSA la doua CSVA-uri. Se pare că la verificarea evidențelor privind stocurile de produse biologice, au fost constatate neconcordanțe între stocurile primite și cele utilizate. Au fost descoperite de asemenea și neconcordanțe între datele înregistrate în baza de date și înscrisurile din documentele prevăzute de legislație.

1.500 de lei a primit amendă proprietarul unei exploatații non-profesională, pentru că nu a notificat medicului veterinar de liberă practică împuternicit, vânzările și sacrificările porcinelor deținute. În plus, inspectorii au constatat și că persoana în cauză deținea în gospodărie porcine neidentificate și neînregistrate în Baza Națională de Date.

O sancțiune în valoare de 1.000 de lei a fost aplicată de către inspectorii DSVSA proprietarului unei exploatații non-profesională, întrucât acesta nu a anunțat medicul veterinar de liberă practică împuternicit despre mișcarea unor animale.

Câte 10.000 de lei au primit amendă două brutării din județul Gorj. Se pare că materia primă nu era depozitată corespunzător, la fel și produsul finit. De asemenea au fost constatate deficiențe de întreținere și igienizare. Plafoanele prezentau infiltrații, exfolieri și urme de fum, suporturile meselor de lucru erau neigienizate și foarte uzate, iar glafurile ferestrelor prezentau depuneri de praf și urma de condens.

Tot cu suma de 10.000 de lei a fost sancționată o unitate de fabricare a pâinii și produselor proaspete de patiserie. Monitorizarea temperaturii produselor păstrate în aparatura frigorifică nu se efectua, produsele finite nu erau etichetate conform prevederilor legislației în vigoare în momentul comercializării, iar dovada efectuării analizelor privind determinarea criteriilor microbiologice pentru produsul finit nu a putut fi făcută.

1.200 lei amendă a primit o brutărie, întrucât angajata prezentă la data controlului deținea echipament de protecție incomplet, iar suma de 1.500 de lei a fost aplicată tot unei brutării pentru că mijlocul de transport al pâinii nu era igienizat corespunzător.

Un bar a fost sancționat cu suma de 10.000 de lei de către inspectorii DSVSA Gorj pentru desfășurarea de activități de baruri și servire a băuturilor fără a deține document de înregistrare sanitară-veterinară și pentru siguranța alimentelor.

În cadrul controalelor desfășurate în perioada 8 – 14 martie, inspectorii DSVSA Gorj au aplicat și un avertisment scris unui proprietar de exploatație non-profesională, care nu a anunțat medicul veterinar de liberă practică împuternicit atunci când a sacrificat porcinele în gospodărie și nu a predat crotaliile auriculare, pentru a se putea actualiza baza de date.

Articole similare

Back to top button