Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Situație covid îngrijorătoare în Gorj

România a înregistrat azi un număr de 3.761 noi cazuri covid din cele aproximativ 36.000 de probe prelevate. 35.876 de teste au fost efectuate la nivel național, astfel că rata de pozitivare este de aproximativ 10,5%.

Observăm o ușoară scădere a numărului deceselor COVID-19. 66 de români au murit în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2, cu 15 mai puțini decât numărul înregistrat ieri.

Numărul românilor aflați în stare gravă la terapie intensivă se află în continuare în scădere, 968 fiind internați în acest moment.

De la debutul pandemiei și până în prezent, peste 795.000 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost confirmate.

736.020 de pacienți au fost declarați vindecați, iar 20.233 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

La nivelul județului Gorj, numărul de noi cazuri raportate este 73.

Din nefericire au mai fost înregistrate încă cinci decese în urma infectării cu noul coronavirus. Este vorba despre cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 53 și 96 de ani, toți prezentând și alte afecțiuni medicale.

De la începutul pandemiei, 6.773 de persoane au fost confirmate pozitiv pe raza județului Gorj.

6.223 gorjeni s-au vindecat, iar 320 au decedat.

În ceea ce privește coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, județul Gorj înregistrează 1,57 la mie, fiind situat în scenariul galben.

În prezent doar două județe se află în scenariul roșu și anume Timiș și Maramureș. Buzău și Harghita înregistrează cea mai mică rată de infectare și anume 0,63 la mie, iar la polul opus județul Timiș înregistrează cea mai mare rată de incidență 4,61.

Articole similare

Back to top button