ActualitateSliderUltima ora

Viitorul Poliției Locale stă în mâna cetățenilor

Scandalul de proporții generat de hotărârea primarului Marcel Romanescu de a reorganiza și desființa câteva posturi de conducere din cadrul Poliției Locale, a ajuns în stadiu în care se vorbește chiar despre un referendum privind desființarea instituției.

Edilul municipiului Târgu Jiu, spune că ia în calcul organizarea unui referendum în care cetățenii să fie consultați cu privire la desființarea Poliției Locale. Romanescu consideră că atâta timp cât în joc sunt banii cetățenilor, Poliția Locală fiind o instituție de stat finanțată din bani proveniți din taxele și impozitele plătite de locuitori, trebuie să se țină cont de cerințele și așteptările acestora.

Romanescu este de părere că orice pată de imagine asupra unei componente a structurii primăriei și Consiliului Local, este o pată pe imaginea primarului și a autorității locale în totalitate. Pentru a-și susține afirmația, edilul a dat chiar și un exemplu: cazul funcționarului public Rotaru, când orașul Târgu Jiu a ajuns viral cu subiectul manichiură – pedichiură într-o instituție publică. Tocmai din acest motiv, primarul își dorește ca toate elementele negative din cadrul instituției pe care o conduce să fie eliminate.

Dacă referendumul nu va trece, primarul municipiului susține că va lua în considerare adoptarea unei hotărâri de Consiliu Local prin care va desființa Poliția Locală și o va reorganiza pe principii de profesionalism maxim.

Articole similare

Back to top button