Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Încă un centru de vaccinare în Gorj

Vaccinarea împotriva COVID-19 a început în România pe data de 27 decembrie 2020. În acest moment ne aflăm în cea de-a doua etapă de vaccinare, etapă ce vizează persoanele cu vârste de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, dar și persoanele din industrii cheie.

Comisia Europeană a aprobat până în prezent trei tipuri de vaccin împotriva COVID-19: Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

La nivelul județului Gorj pentru etapa a doua de imunizare au fost deschise 5 centre comunitare de vaccinare cu serul Moderna și Pfizer – două în Târgu Jiu, unul la Motru, Cărbunești și Bâlteni, 4 centre de vaccinare constituite la nivelul spitalelor, dar și trei noi centre pentru vaccinare cu AstraZeneca în localitățile Stoina, Bumbești Jiu și Tismana.

Începând cu data de 1 martie, Direcția de Sănătate Publică Gorj, transmite că un nou cabinet va fi deschis pentru imunizarea cu serul Pfizer la nivelul comunei Bălești, dar și un nou flux va deveni operațional în incinta Stadionului Târgu Jiu.

Capacitatea centrelor este de 60 de vaccinări zilnice, iar programările se pot face începând cu data de 27 februarie.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul 0214144453.

Până astăzi, 26 februarie, la nivelul județului Gorj s-au primit 28.607 doze vaccin anti-Covid și au fost vaccinate 27.082 persoane.

 

Articole similare

Back to top button