Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Stoc epuizat de vaccin Moderna

Campania de vaccinare continuă în Gorj, însă doar cu două seruri din cele trei autorizate. România a rămas fără stocuri de vaccin Moderna, iar dozele care vor veni pe viitor vor fi rezervate celor care trebuie să facă rapelul.

Potrivit medicului Valeriu Gheroghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, din cele aproximativ 78 000 de doze recepționate, peste 77 000 au fost deja administrate persoanelor care s-au programat la vaccinare.  Următoarea tranșă ar urma să ajungă luna acesta, însă dozele vor fi stocate pentru a asigura rapelul.

În Gorj au fost distribuite 2000 de doze, însă stocurile sunt epuizate. Direcția de Sănătate Publică Gorj spune că problema ar urma să fie rezolvată până la sfârșitul lunii. Pe 4 martie primii gorjeni sunt programați la rapel cu Moderna, așadar se așteaptă următoarea tranșă de vaccin.

Până acum, peste 25 000 de gorjeni s-au vaccinat. Cel mai recent ser primit este cel AstraZeneca și se poate administra doar în câteva centre din județ. DSP Gorj a primit 1200 de doze, din care au fost folosite mai puțin de 450.

109 persoane s-au vaccinat la Stoina, 64 la Tismana și 266 la Bumbești Jiu. Dozele nefolosite rămân însă în stoc, având o valabilitate mai mare decât Moderna sau Pfizer.

De la startul imunizării în România și până în prezent, aproape un milion și jumătate de persoane s-au vaccinat  împotriva noului coronavirus. Peste 1,2 milioane au fost imunizate cu Pfizer, în timp ce Moderna și AstraZeneca sunt aproape pe picior de egalitate. Peste 77 000 de persoane au primit doza Moderna și aproximativ 72 000, AstraZeneca.

Articole similare

Back to top button