ActualitateSliderUltima ora

Minerii gorjeni, solidari cu cei hunedoreni

Minerii din Valea Jiului protestează de zile întregi după ce salariile au întârziat încă din 15 februarie. Peste 70 de ortaci au rămas în subteranul Minei Lupeni, iar câțiva au anunțat că vor intra în greva foamei până când banii le vor intra în conturi.

Alți peste 200 de oameni de la exploatările Petroșani, Lonea, Livezeni și Lupeni s-au strâns astăzi în curtea Complexului Energetic Hunedoara și au prezentat aceleași revendicări, printre care plata salariilor și a subvențiilor, dar și demisia directorului Companiei.

Minerii din Gorj sunt și ei solidari cu cei din Hunedoara. Federația Națională de Mine Energie a anunțat că își exprimă solidaritatea printr-un comunicat.

Minerii si energeticienii,  membri  sindicatelor  asociate  Federatiei Nationale Mine  Energie, salariati din Societatea Complexul Energetic Oltenia SA,  Societatea  Nuclearelectrica S.A. – CNE Cernavoda,  Hidroserv S.A., S.C.Cuprumin Abrud S.A.,  Societatea Nationala a Sarii S.A., Compania Nationala a Uraniului S.A.,  sunt solidari cu actiunile declansate de colegii nostri din cadrul Complexului Energetic Hunedoara. Consideram ca minerii trebuie sa-si primeasca drepturile pentru munca prestata la timp si integral.

Câțiva mineri din Gorj au strans bani și au dus pachete cu alimente protestarilor din Valea Jiului și spun că le vor asigura și suport juridic. Aceștia spun că vor lua legătura și cu autoritățile din Hunedoara pentru a ajuta familiile protestatarilor.

Protestul minerilor din Lupeni a început miercuri, când peste 80 de oameni au refuzat să mai iasă din mină, nemulţumiţi de faptul că salariile, care trebuiau virate în conturile lor în data de 15 februarie nu le-au fost acordate. Reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara şi ai Guvernului României în teritoriu le-au promis că până în data de 26 februarie îşi vor primi salariile, însă oamenii nu au renunţat la grevă.

Articole similare

Back to top button