Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Sute de situații neîncheiate în școlile din Gorj

Efectele desfășurării cursurilor în mediul online încep să iasă la iveală. După un semestru în care elevii au învățat doar pe telefon, tablete sau alte dispozitive mobile, datele centralizate de Inspectoratul Școlar Județean Gorj nu arată prea bine.

Se pare că 377 de elevi din învățământul primar și gimnazial din județ se află în situația în care nu au mediile încheiate pe primul semestru al an școlar curent. În această categorie intră doar elevii care nu au participat la cursurile online, deși au avut acces atât la internet, cât și la dispozitive.

Cele mai multe situații neîncheiate s-au înregistrat în cazul elevilor de gimnaziu, în special în rândul elevilor de clasa a VIII-a unde numărul lor este de 81.

Din ciclul primar, cele mai multe cazuri de situații școlare neînheiate au fost înregistrate la nivelul clasei a IV-a – 29 de elevi, iar la polul opus clasa a III-a înregistrează cel mai mic număr de astfel de cazuri – 14 elevi.

În acest an școlar, potrivit Ordinului ME 3.108/2021, ministerul a stabilit că se prelungește perioada de încheiere a situațiilor școlare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea. De asemenea, există posibilitatea încheierii mediilor cu cel puțin două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.

Articole similare

Back to top button