ActualitateSliderUltima ora

Pandemia a ajutat Doina Gorjului

Pandemia, împreună cu starea de urgență și starea de alertă, a suspendat majoritatea spectacolelor, atât în interior, cât și în aer liber. Artiștii au avut de suferit în această perioadă, nemaivând contact cu publicul, nici măcar prin intermediul evenimentelor private care, au fost și ele  la rândul lor anulate.

Din punct de vedere financiar, toate domeniile au fost afectate. De la instituțiile de cultură până la artiștii independenți, cu toții au simțit măsurile restrictive impuse de autorități.

Pe de altă parte, Ansamblul Doina Gorjului și-a continuat activitatea, însă mare parte din spectacole s-au desfășurat fără participarea unui număr mare de oameni. Artiștii au fost prezenți la majoritatea evenimentelor restrânse cu ocazia manifestărilor dedicate unor zile istorice.

Mai mult, interpreții de la Doina Gorjului au reușit să finalizeze două albume, având mai mult timp liber decât de obicei.

Ansamblul a luat naștere în 1949. Pe atunci se numea Orchestra „Doina Gorjului”. Ansamblul Artistic Doina Gorjului a luat ființă în anul 1968, când s-a hotărât transformarea Tarafului Gorjului în Orchestra Populară Doina Gorjului, având o secțiune de dansuri și un efectiv de 70 de posturi.

Articole similare

Back to top button