Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Schimbări ale strategiei de vaccinare

Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 au făcut public faptul că miercuri, 20 ianuarie, a fost aprobată hotărârea de modificare a Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

Aceștia au transmis către echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicații Speciale noile cerințe operaționale în baza cărora să fie modificată platforma de programare și posibilitatea de implementare a unor noi funcționalități. Conform acestora vârstnicii și persoanele vulnerabile trebuie să fie prioritari, astfel că pe parcursul unei zile, 25% din programări să fie destinate persoanelor din domeniile esențiale și 75% persoanelor vulnerabile.

Modificările solicitate vor fi puse în practică în cel mai scurt timp.

De asemenea, pentru persoanele înscrise de angajator în platforma de programare la vaccinare, numărul programărilor nu va putea depăși 25% din cele disponibile zilnic, iar cei înscriși se vor autentifica individual pe baza CNP-ului. După atingerea procentului de 25% de locuri ocupate, nu va mai fi posibilă programarea altor angajați în ziua respectivă, iar celelalte locuri vor putea fi ocupate de către persoanele de peste 65 de ani, persoanele cu afecțiuni cronice și cele cu dizabilități, precum și de personalul inclus în etapa I pentru care se continuă programarea și în etapa a II-a.

Această necesitate de corelare a numărului de doze de vaccin, sosite pe lanțul de aprovizionare din Uniunea Europeană de la companiile farmaceutice spre România, cu numărul de persoane care s-au înscris în platforma informatică pentru vaccinare și, implicit, pentru rapel este o situație întâlnită și în alte țări europene, astfel încât procesul de vaccinare să fie optimizat în funcție de stocurile existente la momentul respectiv.

La nivelul județului Gorj au fost stabilite 5 centre comunitare pentru etapa a doua de vaccinare, rămânând în continuare funcționale și 4 din cele 8 centre de vaccinare, constituite la nivelul spitalelor din județ.

În ceea ce privește situația programărilor de la nivelul centrelor din Gorj se pare că în proporție de 99% locurile sunt ocupate până în luna martie.

Etapa a doua de vaccinare a început de aproximativ o săptămână. În această nouă etapă circa 5 milioane de români sunt eligibili pentru vaccin, adică persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice și persoane din industrii cheie.

Articole similare

Back to top button