ActualitateSliderUltima ora

Se deschid universitățile!

Universitățile beneficiază de autonomie, așadar fiecare instituție va decide dacă își deschide porțile pe 8 februarie sau continuă activitatea în online. La Universitatea Constantin Brâncuși s-a așteptat cu nerăbdare anunțul privitor la învățământ. Studenții de la Târgu Jiu se vor întoarce la facultate începând din semestrul al doilea.

Pentru protejarea atât a lor cât și a cadrelor didactice, s-au luat o serie de măsuri suplimentare. Acolo unde numărul de studenți dintr-un an este ridicat, cursurile se vor desfășura în continuare online, însă seminariile și laboratoarele vor fi susținute față în față.

Sesiunea de iarnă se va menține în spațiul virtual, însă în situații speciale, studenții pot veni la facultate și să suțină examenul față în față. Licența, sau Dizertația se va susține obligatoriu față în față, indiferent de situație. În situația în care studentul se află în carantină, acesta nu va putea susține examenul de finalizare a studiilor, rămânând cu restanță.

Rectorul UCB a precizat și că studenții nu sunt obligați să deschidă camera în timp ce sunt la cursurile online. Indiferent de motivele pe care le au, intimitatea acestora trebuie respectată.

Back to top button