ActualitateSliderUltima ora

Peste 70.000 de români au votat cu urna mobilă

Peste 5,7 milioane de alegători cu drept de vot din România s-au prezentat la alegerile parlamentare din 2020 să își aleagă senatorii și deputații pentru următorii 4 ani.

Ținând cont că suntem în plină pandemie, iar mii de români infectați cu noul coronavirus sunt în prezent în izolare, aceștia și-au putut exercita dreptul de vot prin solicitarea urnei mobile. Un număr de 70.085 de alegatori au votat cu urna mobila.

La nivelul județului Gorj, peste 700 de gorjeni au depus cererile pentru a vota cu urna specială mobilă la alegerile din 6 decembrie.

De urna mobilă au putut beneficia atât persoanele aflate în izolare la domiciliu sau carantină din cauza pandemiei COVID-19, cât și persoanele netransportabile pe motiv de boală sau invaliditate.

Pentru a vota prin urnă mobilă, alegătorii au depus o cerere tip, precum și copii ale actelor din care rezultă boala, starea actuală precară de sănătate ori de invaliditate.

În Gorj, 84 de persoane aflate în izolare din cauza infecției cu virusul SARS-CoV-2 și 89 de persoane aflate în carantină au solicitat urna mobilă.

Au mai votat cu urna mobilă atât persoanele private de libertate în baza unui mandat de arestare preventivă și cele care execută o pedeapsă privativă de libertate în Penitenciarul Târgu-Jiu.

În total, 785 de votanți cu urnă mobilă au fost înregistrați la nivelul județului Gorj.

Articole similare

Back to top button