ActualitateSliderUltima ora

Stare de alertă pentru încă 30 de zile

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă, a anunțat joi seară că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile.

Raed Arafat, secretarul de stat, a dat mai multe informații referitoare la proiectul de Hotărâre de Guvern pentru prelungirea stării de alertă. Prelungirea stării de alertă începe din data de 14 noiembrie și este valabilă 30 de zile. Prevederile Hotărârii de Guvern sunt similare cu cele care sunt în vigoare acum.

Secretarul de stat a explicat că măsurile luate până în prezent rămân în vigoare, menționând că numeroase consultări cu diferiți epidemiologi au avut loc pentru elaborarea acestora.

Raed Arafat a vorbit și despre măsurile luate pe timpul procesului electoral al alegerilor, dar și despre desfășurarea alegerilor din data de 6 Decembrie.

Regulile de organizare a sărbătoririi Zilei Naționale a României în 1 Decembrie au fost stabilite.

Secretarul de stat a mai spus că se vor deschide punctele de frontieră: Oancea – județul Galați cu Republica Moldova și Naidăș, județul Caraș Severin.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat o nouă hotărâre prin care se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul României cu 30 de zile, începând cu data de 14 noiembrie.

Articole similare

Back to top button