ActualitateSliderUltima ora

Amendă usturătoare pentru un fast-food

După ce în perioada anterioară agenții economici din domeniul alimentar păreau că au început să se conformeze normelor în vigoare, se pare că de  această dată neregulile depistate de inspectori au revenit.

DSVSA Gorj a efectuat mai multe controale și verificări tematice și fizice în unități supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor din raza teritorială a județului Gorj. Aceastea au constat în verificarea modului de asigurare a conformităţii cu cerințele prevăzute de legislaţia comunitară şi naţională în vigoare, în unități supuse supravegherii și controlului pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare şi a oricăror altor probleme de igienă și siguranță alimentară.

Au fost desfășurate 96 de controale, în urma cărora au rezultat 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.600 de lei. Unitățile amendate își desfășurau activitatea în Stoina și Târgu Jiu.

Un fast-food a primit 10 000 de lei amendă pentru nereguli privind depozitarea alimentelor și igiena spațiului. Angajații își țineu băuturile răcoritoare personale în același spațiu cu materiile prime. Mai multe recipiente erau neigienizate. Totodată, unitatea respectivă depozita subproduse de origine animală nedestinate consumului uman în același loc cu materiile prime. Aceste subproduse provin din procesarea cărnii (de exemplu deșeuri alimentare), care trebuie eliminate conform legislației în vigoare.

Cu 1200 de lei a fost sancționat un snack-bar ambulant, întrucât angajata care servea produsele către consumatori nu deținea echipament de protecție, nici măcar mască sau mănuși. Mai mult, igiena unității lăsa de dorit.

Două pescării au fost amendate cu cât 1200 de lei atât pentru faptul că persoana care manipula peștele era echipata neadecvat, cât și pentru că vitrina de congelare nu avea capacul închis, existând pericolul de contaminare și degradare a peștelui congelat.

Controalele inspectorilor DSVSA vor continua, pentru protejarea sănătății populației.

Articole similare

Back to top button