Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

3 comune în scenariul roșu

Pe lângă municipiul Târgu Jiu, alte 3 comune au intrat în scenariul roșu în urma incidenței crescute la nivelul localităților.  Bustuchin, Scoarța și Turcinești au întregistrat mai mult de 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

La Turcinești a fost înregistrată cea mai mare rată de infectare din Gorj: 3,29 la mie. Autoritățile fac demersuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului și pentru a scădea rata de infectare la nivelul comunei.

În comuna Bustuchin, incidența cumulată în ultimele 14 zile a ajuns la 3,25. Localurile s-au închis în interior, școala s-a mutat în online, iar masca este obligatorie peste tot în spațiul public. Comuna are aproape 3400 de locuitori , iar în ultimele zile au fost înregistrate mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus.

În scenariul roșu a trecut și comuna Scoarța care înregistrează 3,07 cazuri raportate la 1000 de locuitori. Autoritățile au luat toate măsurile pentru protejarea populației, iar accesul în primărie a fost restricționat. Împreună cu organele de ordine publică, se vor desfășura activități atât de preveneție cât și de verificare a respectării măsurilor impuse.

În Gorj se află mai multe localități în scenariul galben, printre care Arcani și Țicleni, cu o rată de infectare de 2,18, respectiv 1,75 la mie.

Articole similare

Back to top button