Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Turismul din Baia se află într-o situație incertă

Iarna este la o aruncătură de băț, dar asta nu înseamnă că suntem neapărat și pregătiți.

Pandemia de coronavirus a influențat viața oamenilor la nivel mondial. Deși sezonul rece bate la ușă, autoritățile sunt încă la stadiul de licitație când vine vorba de utilajele necesare deszăpezirii.

La nivelul comunei Baia de Fier, primarul Dumitru Turbăceanu spune că utilajele necesare sezonului rece nu au fost încă achiziționate. Edilul speră ca licitația ce este în desfășurare să se incheie cât mai curând. De asemenea, pe plan turistic, edilul nu crede că turiștii se vor înghesui să vină.

La Novaci însă, lucrurile stau diferit. Edilul Dumitru Leuștean se declară pregătit dacă zăpada va veni mai repede. Instituțiile și-au făcut deja stocurile de material lemnos, iar licitația pentru utilaje este în plină desfășurare. În ceea ce privește turismul, Leuștean este optimist și crede că pandemia nu îi va opri pe turiști să viziteze Rânca și Novaci. Chiar proprietarii cabanelor spun că au făcut deja rezervări pentru Crăciun și Revelion.

Administratorii de pensiuni din zonele turistice ale județului Gorj se află în acest moment într-o situație incertă. Evoluția pandemiei este una destul de rapidă și neașteptată, de aceea mulți dintre ei sunt reticenți când vine vorba de rezervările pentru sezonul rece.

Temperaturile au scăzut drastic în ultimele zile și ne putem aștepta ca primii fulgi de nea să ia din nou autoritățile prin surprindere.

Articole similare

Back to top button