ActualitatePoliticaSliderUltima ora

Au fost aleși vicepreședinți CJ

Vicepreședinții Consiliului Județean Gorj au fost aleși ieri și vor ocupa scaunele teoretic pentru următorii 4 ani. Gheorghe Nichifor și Cristinel Rujan completează echipa de conducere a Consiliului Județean. Nichifor nu este debutant în această funcție. A mai fost vicepreședinte și în mandatul trecut, urmând să se ocupe de domeniul culturii.

Cristi Rujan  ar fi surpriza noului Consiliu, însă mandatul său ar putea fi unul destul de scurt. Rujan este candidatul principal al Partidului Social Democrat pentru Senatul României. Dacă va câștiga încrederea cetățenilor în data de 6 decembrie, Rujan se va muta pe fotoliul de parlamentar, scaunul de vicepreședinte urmând a fi ocupat de altcineva. Încă nu s-a discutat la nivelul organizației politice despre următorul pe listă, însă după scrutinul din iarnă va fi luată o hotărâre.

Rujan susține că dacă va câștiga alegerile parlamentare, postul de senator și cel de vicepreședinte al Consiliului sunt într-o interdependență, interesele cetățenilor fiind cuprinse atât în programul electoral de la Locale, cât și în cel de la Parlamentare.

Gheorghe Nichifor își continuă mandatul de vicepreședinte cu perspective mari pentru 2021. Deja s-a discutat despre organizarea evenimentelor legate de Bicentenarul Tudor Vladimirescu, bineînțeles, dacă pandemia va permite organizarea unor manifestări. Anul viitor se împlinesc 200 de ani de la Revoluția din 1821.

Mai mulți membri ai Consiliului Județean se află în izolare din cauza noului coronavirus, dar au participat la ședință online, și au votat conform procedurilor.

Articole similare

Back to top button