ActualitateSliderUltima ora

Controale efectuate în trenurile de călători

Polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Gorj sub coordonarea Direcție de Poliție Transporturi, au efectuat în cursul zilei de astăzi numeroase controale în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători cu scopul verificării respectării regulilor pentru limitarea efectelor pandemiei de coronavirus.

În cadrul acțiunilor au participat și reprezentanți ai CFR Călători, echipele desfășurând acțiuni de verificare a respectării măsurilor de siguranță sanitară în rândul călătorilor.

Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

CFR Călători face apel la cetățeni să NU urce în tren, dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri. Recomandarea se aplică și persoanele posesoare de abonamente sau autorizații.

De asemenea, pentru o mai bună predictibilitate a cererii de transport, , inclusiv a persoanelor care au abonamente/autorizații și pentru a putea fi, astfel, dimensionată cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, CFR recomandă tuturor călătorilor procurarea biletelor din timp.

Pasagerii sunt rugați să evite aglomerația și sa nu aleagă în cadrul unei călătorii doar trenurile de la orele de vârf.

În cadrul controalelor desfășurate astăzi au fost aplicate și  6 sancțiuni contravenționale în baza Legii nr.55/2020, în valoare totală de 2.500 de lei.

Poliția Română împreună cu CFR Călători vor efectua regulat astfel de controale în vederea respectării măsuri de prevenire si răspândire a virusului SARS-CoV-2.

 

Articole similare

Back to top button