ActualitateSliderUltima ora

Consiliul Județean caută soluții pentru SJU

Peste 20 de cadre medicale sunt în prezent infectate cu noul coronavirus. Cea mai mare problemă se regăsește la secțiile ATI și Medicală I. Azi dimineață singurul pacient care mai era internat la Medicală 1 a fost transferat către Medicală 2 și se va asigura fluxul necesar pacienților.

La ATI 1, din 7 medici,  unul este în concediu pentru creșterea copilului, 2 pozitivi și altul în izolare ca urmare a infectării familiei acestuia. Doar 3 medici mai acoperă gărzile de la Terapie Intensivă la Spitalul 700.

La ATI 2 de la Spitalul Tudor Vladimirescu din 9 medici, unul se află în concediu pentru creșterea copilului și doi pozitivi. 6 medici asigură fluxul continuu și gărzile, împreună cu 4 rezidenți detașați prin Departamentul pentru Situații de Urgență.

Președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, declară că în acest moment luna noiembrie este acoperită pentru linia de gardă în integralitate, cei trei medici rămași la ATI Spital 700 fiind sprijiniți de ceilalți colegi. Cum vor reuși să își împartă timpul și gărzile, o știu însă numai ei.

Cosmin Popescu susține că face demersuri astfel încât să fie  suplimentat numărul de paturi la Terapie Intensivă. Odată cu aceasta, va trebui însă suplimentat și numărul personalului. În ceea ce privește dotarea tehnică, Președintele Consiliului susține că ventilatoare există și că mai trebuie asigurat doar fluxul de medici.

Detașările și transferările vor continua atunci când situația o va impune. De asemenea, în caz de necesitate se vor face și angajări pe perioadă determinată.

 

Back to top button