Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitatePoliticaSocialUltima ora

Probleme cu gunoiul

Șase localități din județul Gorj se confruntă cu o criză a gestionării deșeurilor, după ce firma de salubritate cu care aveau contract a intrat în vizorul autorităților pentru practici ilegale. În urma investigațiilor, s-a descoperit că firma din Mehedinți, responsabilă cu colectarea și gestionarea deșeurilor, nu recicla corect aceste materiale, ci le ardea sau le îngropa ilegal.

Primarul din Novaci, Dumitru Leuştean ne transmite că au rezolvat problema şi începând de azi a început să se ridice gunoiul. Acesta ne transmite că au contract cu groapa de gunoi de la Târgu Jiu.

Băban Cosmin Ion, primarul comunei Muşeteşti spune că a cerut prelungirea contractului şi aşteaptă să facă un contract pe colectare şi transport. Este nemulţumit de creşterea preţului de la 7 lei la 11 lei.

Bucurescu Sorin, primarul comunei Slivileşti ne spune că sunt nevoiţi să facă contract cu altă firmă.

Acesta spune că până acum deşeurile erau depozitate la Severin dar în continuare urmează să fi aduse la Târgu Jiu.

Primarul comunei Ciuperceni, Dobrescu Nicolae spune că cei de la Novaci au rezolvat problema pentru că au fost cu un pas înainte, erau deja înscrişi în ADIS.

Acesta spune că deşeurile vor fi depozitate tot la Târgu Jiu.

Prefectul Judeţului Gorj, Virgil Drăguşin, ne spune că localităţile Muşeteti şi Novaci au solicitat starea de alertă, iar celelalte localităţi încă nu au solicitat o situaţie similară.

Acesta mai spune că groapa de gunoi din Târgu Jiu are capacitatea de stocare pentru cele 6 localităţi despre care spune că nu sunt mari generatoare de deşeuri.

Gheorghe Sanda, Comisar Şef la Garda de Mediu Gorj, ne spune că deja se încheie contracte cu alte firme.

Acesta ne asigură şi el că este spaţiu suficient de depozitare la groapa de gunoi din Târgu Jiu

Reprezentanții comunității din zona Slobozia încă semnalează apariția mirosurilor neplăcute.

Gheorghe Ularu, reprezentant al cetățenilor din apropierea gropii de gunoi, a subliniat că depozitarea în celula 3 este în prezent contestată în instanță, iar existența mirosurilor persistă, în ciuda asigurărilor că situația va fi gestionată.

Articole similare

Back to top button