Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Pentru indexActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Reforma administrativă, inevitabilă. Primarii riscă să devină șomeri

Primarii din Gorj sunt tot mai convinși de faptul că, în câțiva ani, vor deveni șomeri. Guvernul vrea să comaseze UAT-urile mici, astfel că aceștia vor rămâne fără locuri de muncă. Deși susțin că este nevoie de o reorganizare administrativă, unii dintre primari se tem pentru viitorul lor profesional.

Liviu Cotojman susține că, peste patru ani, mai multe localități se vor uni și vor avea un candidat comun la alegerile locale. Această comasare a localităților vine cu avantaje și dezavantaje, susține primarul din Roșia de Amaradia.

Și primarul din Bălănești este convins că Guvernul va decide ca localitățile mici să se comaseze. Ovidiu Pungan este de părere că acestă reformă administrativă etse inevitabilă mai ales că peste 70% dintre primării se descurcă greu cu funcționarea.

Primarii susțin că tot mai multe primării se află în pragul falimentului, iar comasarea localităților este mană cerească pentru administrațiile cu probleme financiare.

Alți primari consideră că reforma administrativ teritorială ar trebui făcută prin referendum.

La nivelul județului Gorj sunt 70 de UAT-uri, iar dintre acestea foarte multe localități au o populație sub 3000 de locuitori.

Articole similare

Back to top button