Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Primarii se pregătesc de proteste

Primarii din județul Gorj se pregătesc de proteste! Aleșii locali sunt nemulțumiți de lefurile pe care le încasează și spun că nu au primit majorări salariale de ani buni. Primarii de comune sunt cei mai dezavantajați și spun că deja au început demersurile pentru declanșarea grevei în administrațiile pe care le conduc.

Funcționarii din primării se plâng că salarizăriile le-au rămas înghețate la nivelul anului 2021, ceea ce creează o discriminare față de restul bugetarilor. Primarul comunei Scoarța încasează un salariu de circa 6000 de lei, o leafă mică în comparație cu responsabilitățile, suține Ion Stamatoiu.

Primarii spun că nu primesc nici de vouchere de vacanță, un beneficiu oferit altor categorii de angajați din sectorul public. Mai mult, aleșii se plâng și suțin că atunci când vor ieși din câmpul muncii vor primi o pensie umilă. Astfel că, aleșii locali sunt de părere că așa nu se mai poate și vor lua atitudine imediat după ce își vor prelua noile mandatele.

Primarul din Roșia de Amaradia susține că aleșii locali sunt îndreptățiți să protesteze pentru că salariile lor nu au mai crescut de 5 ani de zile.

Și primarul din Bălănești este solidar cu colegii săi, dar în același timp este sceptic că vor avea și câștig de cauză.

Primarul din Alimpești se alătură și el acestui demers.

Primarul din Țicleni susține că UAT-ul pe care îl conduce nu dispune de fonduri pentru a mări salariile. În ceea ce privește acțiunea de protest, acesta sugerează că întrebările legate inițierea protestelor ar fi trebuit adresate înainte de alegeri pentru a exercita presiune.

Mai mulți primari din Gorj vor avea o întâlnire pentru a discuta acest aspect și a stabili data când vor ieși în stradă pentru a-și striga nemulțumirile.

Articole similare

Back to top button