Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Burlan: Cărbunele, esențial pentru stabilitatea energetică

Producția de energie pe bază de cărbune va continua mulți ani de acum înainte, deoarece va dura până să găsim o alternativă viabilă. Aceasta este opinia fostului director general al Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan. El a subliniat că energia produsă din cărbune asigură stabilitatea sistemului energetic național, în timp ce sursele regenerabile pot provoca dezechilibre.

Declarațiile lui Daniel Burlan au fost făcute în urma unui raport al Institutului pentru Economie Energetică și Analiză Financiară, care indică faptul că Gazul Natural Lichefiat este prea costisitor pentru a înlocui cărbunele în mod semnificativ în producția de energie. Raportul evidențiază că, pentru a echilibra sistemul energetic afectat de sursele regenerabile, cărbunele rămâne cea mai economică și fiabilă soluție. În acest context, Burlan susține că energia produsă în bandă nu depinde de condițiile climatice și oferă stabilitate și siguranță sistemului energetic național.

Asadar, Daniel Burlan susține că energia pe cărbune este una de durată.

În legătură cu planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan îi asigură pe mineri și energeticieni că în acest plan nu este menționată închiderea capacităților de producție de energie pe bază de cărbune în 2026.

Planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia presupune închiderea treptată a grupurilor pe cărbune și construcția de parcuri fotovoltaice și de centrale pe gaze, una la Turceni și alta la Ișalnița.

Articole similare

Back to top button