Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSănătateSliderSocialUltima ora

Analize si tratamente decontate de CNAS

Persoanele neasigurate vor beneficia de anumite analize și consultații gratuite prin trimitere de la medicul de familie. În noile reglementări sunt incluse afecțiuni oncologice, hepatice, ori virusul HIV la gravide.

Potrivit noilor reglementări care intră în vigoare de la 1 iulie, medicii de specialitate vor putea emite bilete de trimitere la analize şi pentru spitalizări de zi, în vederea confirmării afecţiunii oncologice pentru persoanele neasigurate. Potrivit CNAS, principala noutate a modificărilor şi completărilor Contractului- Cadru care vor intra în vigoare de la 1 iulie va consta în introducerea de pachete de servicii de care pot beneficia persoanele asigurate şi neasigurate, pe principalele paliere de asistenţă medicală, în scopul depistării unor afecţiuni grave, respectiv cancerele, hepatitele cronice B şi C, iar la gravide HIV/SIDA. Astfel, în asistenţa medicală primară se prevede ca medicii de familie să poată trimite şi persoanele neasigurate la analize şi la consultaţii de specialitate decontate de casa de asigurări de sănătate, în cazul în care considera că respectivul pacient ar putea avea o boală oncologică.

De asemenea, medicii de familie vor putea emite bilete de trimitere şi pentru persoanele neasigurate, în vederea testării acestora pentru virusurile hepatitice B şi C, precum şi pentru virusul HIV la gravidă. Aceste analize vor fi decontate de Casa Naționala de asigurari de Sanatate.

Articole similare

Back to top button