Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Asigurarea pentru locuințe, mai scumpă

Asigurarea obligatorie pentru locuinţe este mai scumpă cu aproximativ 30 de lei din cauza fenomenelor meteo tot mai distructive în întreaga lume. Doar 23% dintre proprietari dețin o asemenea asigurare împotriva dezastrelor naturale. Deşi despăgubirile ajung la 20 de mii de euro, puține persoane doresc să își asigure locuința.

Scumpirea este cauzată de aplicarea noii legi care reglementează emiterea polițelor de asigurare împotriva dezastrelor naturale. În cazul locuințelor construite din materiale rezistente, cum ar fi beton sau cărămidă, asigurarea obligatorie costă 130 de lei, cu 30 de lei mai mult față de cum era până acum. Despăgubirea este de 100.000 de lei.

Legea prevede amendă până la 500 de lei pentru cetățenii care nu au asigurată locuința. În Gorj, cetățenii au făcut asigurări doar de teama cutremurelor, în perioada în care acestea au avut loc.

Asigurarea prin polița PAD acoperă daunele produse asupra locuinței de inundații (din cauze naturale), cutremure sau alunecări de teren.

Articole similare

Back to top button