Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

CEO a scos la vânzare pachete de energie electrică

Complexul Energetic Oltenia a scos la vânzare în data de 21 mai, pe platforma de contracte bilaterală, mai multe pachete de energie electrică cu livrare în ultimul trimestru în acest an și primul din 2025.

Complexul Energetic Oltenia, unicul producător semnificativ de energie electrică pe bază de cărbune din România, a scos la vânzare energie electrică cu livrare în ultima parte a anului și prima parte a anului viitor, practic în sezonul rece a vândut toate pachetele. CE Oltenia a scos la vânzare în data de 21 mai, pe platforma de contracte bilaterală, multe pachete de energie electrică cu livrare în ultimul trimestru în acest an și primul din 2025. În total, CEO a scos la licitație 10 pachete de energie electrică în bandă, la puteri de 10, 5, și, oarecum suprinzător, 2 și chiar 1 MW, cu livrare în perioada 1 octombrie 2024-31 martie 2025. Toată energia a fost scoasă la vânzare la prețul de 495 de lei/MWh. Prețurile au fost însă semnificativ peste ce a cerut CE Oltenia, tranzacțiile parafându-se la niveluri cuprinse între 533 și 556 de lei/MWh. Complexul are operaționale patru grupuri de 330 MW la Rovinari și Turceni, iar un grup este oprit în rezervă tehnică, putând fi pornit doar în anumite condiții la dispoziția Ministerului Energiei. Recent, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a spus că instituția lucrează la un act normativ pentru introducerea rezervei de capacitate, un mecanism prin care ar urma să fie plătită disponibilitatea unor grupuri energetice pentru ca acestea să producă atunci când e nevoie de ele, care ar putea prelungi durata de exploatare a centralelor pe cărbune. Amintim că, prin mecanismul instituit de planul de restructurare al companiei, o parte din costurile cu achiziția certificatelor de emisii de CO2 ale companiei sunt suportate de la bugetul de stat.

Articole similare

Back to top button