Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Festivalul Folcloric ”Urcatul oilor la munte”

La sfârșitul săptămânii, în localitatea Novaci, va avea loc cea 57 a editie a Festivalului Folcloric Păstoresc „Urcatul oilor la munte”. O sărbătoare tradițională folclorică a ciobanilor. Sărbătoarea va fi marcată cu o serie de evenimente.

Anul acesta, acest festival aduce la Novaci 22 de ansambluri folclorice reprezentante ale unor comunități păstoresti din aproate toate zonele României, cu tradiție în păstorit: Mărginimea Sibiului, Maramureș, Moldova, Ținuturile Pădurenilor, Țara Făgărașului, Banat, Teleorman, Muntenia și Oltenia. Cu această ocazie novăcenii omagiază ocupația de veacuri a strămoșilor.

Tot în cadrul acestui evenment va fi organizată o expoziție ”camera de zestre a femeii novăcence” , dar și un un târg traditional care se va ține în dumbrava Hirișești.

De asemenea, vor fi prezente la festival formații ale comunităților de croați, sârbi, bulgari și macedoneni din România.

 

Articole similare

Back to top button