Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Cardul de sănătate se muta pe telefon

Deși are o mulțime de probleme în forma actuală, sistemul cardurilor de sănătate va  trece la forma digitalizată. În curând cardul fizic se va muta în online, pe telefon, asemenea unui card bancar. Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat că sistemul cardului național de sănătate urmează să fie refăcut, deoarece este învechit tehnic.

O schimbare semnificativă va fi includerea cardului de sănătate în format electronic similar cu un card bancar ceea ce va permite accesul la informațiile medicale direct pe telefonul mobil. Acestă inovație este menită să ofere o alternativă modernă și mai convenabilă pentru utilizatori. Cu toate acestea schimbările propuse nu vin fără provocări.

Aceste echipamente suplimentare ar putea genera costuri adiționale pentru personalul medical și sistemul de sănătate în general.

Se estimează ca medicii vor fi nevoiți să achiziționeze cititoare contactless pentru a putea accesa datele de pe noile carduri de sănătate. Cardul naţional este un card electronic, distinct de cardul european şi poate fi utilizat numai pe teritoriul României.

Articole similare

Back to top button