Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Candidații la alegerile locale

Algerile locale bat la ușă. Este un an electoral important, cu o miză mare și patru runde de alegeri. Mai este o lună până când cetățenii vor fi chemați la urne să-și exercite dreptul constituțional de vot. Vineri, 10 mai, începe campania electorală și vă prezentăm acum cine sunt candidații care intră în cursa electorală pentru președinția Consiliului Județean Gorj și pentru funcția de primar al municipiului Târgu Jiu. Sunt două dintre cele mai râvnite funcții din județ.

Partidele politice au publicat listele oficiale cu candidații la Consiliul Județean Gorj. Nouă candidați își dispută șefia Consiliului Județean Gorj. 

Din partea AUR, candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean este Adrian Zorlescu, un antreprenor din Târgu Cărbunești. Administrează o firmă de proiectare din oraș, care funcționează de peste un deceniu și are 14 salariați. În 2020, a fost candidatul Partidului Mișcarea Populară la Primăria Târgu Cărbunești, iar, în urmă cu un an, a trecut la Alianța pentru Unirea Românilor. Spune despre el că este un bun manager și că are trei proiecte mari pentru județ: Brâncuși, investiții în educație și sănătate și stoparea închiderii Complexului Energetic Oltenia.

Candidatul Alianţei Dreapta Unită este liderul PMP Gorj, Nicolae Davițoiu. Acesta spune că vrea să dezvolte Gorjul printr-un proiect turistic, despre care afirmă că reprezintă singura alternativă atunci când se va închide Complexul Energetic Oltenia. Nicolae Davițoiu este și pe lista de candidați la europarlamentare a Alianței Dreapta Unită, pe locul 38.

Liberalii l-au aruncat în cursa electorală pentru șefia Consiliului Județean Gorj pe președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, care și-a asumat candidatura. Iordache a motivat de ce a ales să între în “bătălie”: vrea să dezvolte județul pentru ca cetățenii să nu mai fie nevoiți să plece peste hotare. În discursul său, Iordache a menţionat că îşi propune o dezvoltare a judeţului bazată pe nevoile comunităţilor locale. În opinia președintelui PNL Gorj, Gorjul are nevoie de o schimbare radicală. Ion Iordache vrea o dezvoltare economică a județelui, dar și o dezvoltare a turismului, a sănătăţii, educaţiei şi culturii.

Fostul prefect de Gorj, Marcel Iacobescu, candidează din partea Partidului Verde pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj. Iacobescu este pensionar militar și a fost prefect de Gorj din partea PNL, însă recent a schimbat barca și a trecut la Partidul Verde.

Din partea PSD, candidatul este Cosmin Mihai Popescu, care ocupă funcția de președinte al Consiliului Judeţean din 2016. Popescu afirmă că dorește să continue pe acest drum și mai vrea încă un mandat în fruntea instituției pe care  o conduce de 8 ani.

Din partea S.0.S. ROMÂNIA candidează Alexandru Marius Motohonu, un tânăr student la Științe Politice și implicat în diverse acțiuni civice.

Raul Dumitru, un tânăr antreprenor, candidează la șefia Consiliului Județean Gorj din partea PRM. Raul Dumitru a mai candidat pentru cea mai înaltă funcție din județ, la alegerile din 2020, din partea partidului ADN.

Partidul Umanist Social Liberal, partidul fondat de Dan Voiculescu și condus de Cristian Popescu Piedone, l-a aruncat în cursa electorală pe Dumitru Miroiu, care este și președintele filialei de la Gorj.

Susținut de Alianţa Naţional Creştină la Consiliul Județean Gorj este Constantin Pănescu. Liderul cabanierilor din Rânca susține că are proiecte mărețe atât pentru județ, cât și pentru municipiu. Educația, agricultura și turismul sunt unele dintre prioritățile lui Constantin Pănescu.

La Primăria municipiului Târgu Jiu, tot nouă persoane și-au depus candidaturile și aspiră la fotoliul de primar al municipiului.

Din partea Partidului Național Liberal, va candida Iulian Popescu, fost prefect al județului Gorj și președinte al PNL Târgu Jiu. Iulian Popescu este hotărât să aducă schimbarea de care orașul Târgu Jiu are nevoie. Fostul prefect de Gorj a mai candidat în 2020 la șefia Consiliului Județean Gorj și, deși a fost aruncat în cursa electorală pe ultima sută de metri, a reușit să obțină un scor mare la alegeri. Acum, Iulian Popescu vrea să îi convingă pe târgujieni că este schimbarea de care municipiul are nevoie.

Partidul Social Democrat l-a anunțat candidat pe Marcel Romanescu, primarul în exercițiu. Romanescu are două mandate în fruntea primăriei Târgu Jiu și a făcut pasul către PSD după ce PNL a anunțat că nu îl mai susține la alegerile din 2024.

Corneliu Răducan Morega candidează la Primăria Târgu Jiu susținut de Alianța Dreapta Unită, formată din USR și PMP. Corneliu Răducan Morega este inginer și deține un cabinet de arhitectură. În urmă cu trei ani, el a deținut și funcția de prefect al județului Gorj.

Din partea AUR va candida Ionelia Priescu, coordonatorul AUR Gorj. Ionelia Priescu vine din mediul privat și a intrat în politică relativ recent, activând doar la partidul condus de George Simion. Ionelia Priescu spune că vrea să fie primar al municipiului Târgu Jiu pentru „a rezolva problemele oamenilor.”

Adrian Tudor Drăghici, fost viceprimar al municipiului Târgu Jiu, va candida pentru fotoliul de primar din partea Partidului Verde. Adrian Tudor spune că este singurul candidat de stânga din cursa pentru Primăria  Târgu Jiu.

Gabriel Coica, actual viceprimar al municipiului Târgu Jiu, luptă pentru fotoliul de primar din partea partidului SOS. Coica susține că a ales partidul SOS datorită Dianei Ivanovici Șoșoacă și că vrea să fie primar pentru a contribui la dezvoltarea municipiului Târgu Jiu.

Marian Cioplean este susținut pentru funcția de primar al municipiului Târgu Jiu de Partidul Umanist Social Liberal. Este cel mai tânăr candidat din România. Are 24 de ani, este antreprenor și spune că își dorește o schimbare pentru Târgu Jiu și vrea să facă imposibilul posibil.

Liviu Andrei, fost prefect de Gorj, va candida pentru fotoliul de primar al municipiului Târgu Jiu din partea Alianței Național Creștină. Liviu Andrei a transmis că experiența pe care a căpătat-o, de-a lungul anilor, în administrația locală, îl recomandă să conducă municipiul Târgu Jiu.

Pentru fotoliul de primar al municipiului reședință de județ s-a înscris și un candidat independent, respectiv Marian Ciofîcă. Fostul manager regional al unui mare lanț de supermarketuri spune că „România în care vreau să trăiesc e una a valorilor creștine, a valorilor morale, a promovării pe bază de merit și a competitivității, care să poată genera prosperitate pentru toți.”

Campania electorală va debuta, vineri 10 mai și se va încheia pe 8 iunie. În tot acest timp, candidații trebuie să convingă electoratul să iasă la vot și să pună ștampila pe ei.

Articole similare

Back to top button