ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Sfântul Irodion, sărbătorit în a treia zi de Paște

Conform calendarului creștin ortodox, pe data de 3 mai este prăznuit Sfântul Irodion de la Lainici. Este sărbătoare cu cruce neagră pentru creștinii ortodocși, fapt care demonstrează încă o dată importanța acestei sărbători. Anul acesta Sfântul Irodion, Ocrotitorul Mănăstirii Lainici, va fi prăznuit pe data de 7 mai, pentru că Paștele din acest an a decalat această sărbătoare, dat fiind faptul că data de 3 mai este exact în Vinerea Mare.

În fiecare an, în ziua de 3 mai, Biserica Ortodoxă Română îl prăznuiește pe Sf. Cuvios Irodion de la Lainici, canonizat oficial în anul 2011. Sfantul Sinod a hotarat ca ziua sa de praznuire sa fie 3 mai, ziua trecerii sale la cele vesnice. Anul acesta însă prăznuirea Sf. Cuvios Irodion de la Lainici va fi sărbătorită pe 7 mai, a treia zi de Paște.

La acestă sărbătoare, la Mănăstirea Lainici sunt așteptați credincioși din toate colțurile țării.

Sfântul Irodion duhovnicul a fost martorul multor minuni ale Sfântului Ierarh Calinic, el însuși fiind un făcător de minuni încă din viața pământească. De atunci și până în zilele noastre, Sfântul Irodion a fost cinstit de toți credincioșii olteni.

Articole similare

Back to top button