ActualitateCulturaSănătateSocialUltima ora

Alertă de sărbători

O adevărată provocare din punct de vedere culinar reprezintă Sărbătorile Pascale. Mesele copioase din perioada sărbătorilor pot duce la supraalimentare și creștere în greutate. Excesele alimentare trebuie evitate mai ales de persoanele care au ținut postul premergător acestor sărbători.

Pentru a evita toxiinfecțiile alimentare specialiștii ne recomandă să evităm alimentele procesate în exces și sa gătim cu grăsimi sănătoase. Trebuie evitate pe cat posibil consumarea alimentelor care pot provoca alergii la unii oameni, cum ar fi produsele lactate, ouăle, fructele cu coajă lemnoasa și diferite tipuri de carne. Mai ales de persoanele care au ținut postul  sărbatorilor sau au mâncat mai puțin trebuie să evite excesele alimentare. Se recomandă să adăugăm mai multe legume la masa de Paște și să evitam consumul alimentelor bogate în calorii și zahăr pentru ca acestea pot duce la apariția unor probleme precum obezitatea și bolile cronice asociate.

O masă de Paște sănătoasă poate fi delicioasă fără sa fie neapărat bogată în calorii sau să conțină ingrediente procesate în exces.

 

Articole similare

Back to top button