Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocial

Zeci de mii de gorjeni lucrează la stat

Statul român rămâne în continuare cel mai mare angajator al ţării, dar şi cel mai generos. Ciferele arată că numărul persoanelor angajate în județul Gorj care lucrează la stat se apropie de 20.000.  În total, în județ sunt 60.000 de angajați. Îngrijorător este faptul că numărul pensionarilor depășește cu mult numărul angajaților.

Angajații români se orientează către funcții din instituțiiile de stat și administrație publică. Presiunea pe buget este foarte mare, spun analiştii, mai ales că salariul mediu din administraţia publică este mai mare ca la privat, cu peste 1.000 de lei.

O statistică îngrijorătoare făcută la nivelul județului Gorj arată că numărul pensionarilor este în creștere, în timp ce al angajaților scade. Dacă anul trecut au fost înregistrați aproximativ 70.000 de pensionari, anul acesta cifrele arată peste 80.000.

Situația este opusă în ceea ce privește numărul angajaților. În total, în Gorj 60.000 de oameni au un loc de muncă.

Anul trecut, cele mai multe posturi scoase la concurs au fost în administraţia publică locală, dar și în zona sanitară. Salariul mediu net în administrația publică este de 5.050 de lei în timp ce salariul mediu net, la privat, este de 3.879 de lei. În ultimii ani, în România se observă o tendință de creștere a numărului de pensionari, care depășește numărul de angajați.

Articole similare

Back to top button