ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Tot mai puțini pacienți în spitalele de stat

Sistemul sanitar din România ar putea intra în colaps. Aproape toate ramurile sănătății sunt paralizate din lipsă de bani: fără medicamente de bază și tratamente esențiale, multe spitale sunt pe punctul de a se închide, iar medicii se plâng de salariile mult prea mici, dar și de lipsa locurilor de muncă. O spune chiar președintele Colegiului Medicilor. Daniel Coriu susține că pacienții ocolesc spitalele de stat, care au devenit instituții sociale pentru angajați.

Situația din sistemul sanitar este destul de critică. Și la nivelul județului Gorj, spitalele se confruntă cu multiple probleme, inclusiv lipsa pacienților, care de multe ori optează pentru alte orașe sau mediul privat.

Pandemia a fost un alt factor care a contribuit la scăderea adresabilității la fel ca și în alte unități medicale, scăderea numărului populației, dar și condițiile din spitale. De aceea și cetățenii aleg de multe ori să se trateze acasă sau să evite spitalele de stat, mergând către privat.

Colegiul Medicilor spune că în urma unei analize concluzia este că aceste spitale au şi cu 28% mai puţini pacienţi în primul trimestru al acestui an faţă aceeaşi perioadă a anului 2019. Scăderea dramatică este la Spitalul din Târgu Cărbuneşti, unde sunt cu 28% mai puțini pacienți ca în anii precedenți.

Articole similare

Back to top button